Intranet Value Award 2018

Deltares wint Intranet Value Award 2018

Een nieuw Congres Intranet betekent ook een nieuwe winnaar van de Intranet Value Award. Dit jaar mocht Deltares de prijs in ontvangst nemen.

Als kennisinstituut op het gebied van water en ondergrond is Deltares een wereldwijd begrip. Maar met ruim 800 medewerkers – die ook nog eens verspreid over 180 verschillende landen werken -, kan het lastig zijn om voor al die mensen een relevant en dynamisch intranet te ontwikkelen. Toch kreeg het kennisinstituut dat voor elkaar.

Ondersteunen, faciliteren en stimuleren

Volgens jurylid Samuel Driessen (TEVA Pharmaceuticals) moet een intranet de organisatie ondersteunen. “Het intranet van Deltares is duidelijk verbonden aan hun bedrijfsdoelstellingen. Ze gebruiken het intranet op een slimme manier om het innovatieproces te ondersteunen, te faciliteren en te stimuleren”, zegt Driessen.

Volgens Mariska van Gelderen, communicatieadviseur bij Deltares, heeft de organisatie innovatie gecombineerd met het betrekken van medewerkers. Op het intranet kwam bijvoorbeeld een ideeënplatform. “Daar zit de dynamiek en de toegevoegde waarde van ons intranet”, aldus Van Gelderen.

Kennisdeling als succesformule

Op dit ideeënplatform worden regelmatig challenges geplaatst. Alle medewerkers kunnen reageren met oplossingen. Met al die ideeën gaat een projectgroep aan de slag. Zo wordt kennis uit alle hoeken van de organisatie gebundeld en voelen medewerkers zich gehoord. Volgens jurylid Ilona de Jong (NWO) is dat een succesformule: “Mooi hoe ze de innovativiteit – de kern van hun bestaan – op deze manier kunnen doorvertalen.”

Naast het ideeënplatform heeft het intranet van Deltares nog meer sterke punten. Volgens Thirza Wegman (zelfstandig intranetcoach) is het een groot voordeel dat het MT ook wat van zich laat horen. “Gebruikers kunnen ook het intranet aanpassen aan hun eigen voorkeuren. Dat bevordert de relevantie”, vult jurylid Frank Hoekstra (ABN AMRO) aan.

Een intranet voor iedereen

Omdat Deltares hun intranet tot het perfecte platform voor informatieverstrekking én bedrijfsverbetering heeft gemaakt, hebben zij de Intranet Value Award dik verdiend. Van Gelderen van Deltares: “Super trots en een mooie erkenning van ons ideeënplatform op intranet.”

Jury

De jury van dit jaar wordt gevormd door:

Samuel Driessen (TEVA Pharmaceuticals)
Frank Hoekstra (ABN AMRO)
Ilona de Jong (NWO)
Natasja Lenferink (Alliander)
Pleun Luijkx (Nederlandse Zorgautoriteit)
Thirza Wegman (zelfstandig intranetcoach)